Egyptská kuchyně patří mezi islámské, a proto se zde nesetkáte s vepřovým masem a alkohol je také zapovězen. Kuchyně je ovliněna blízkými státy jako je Izrael, Libanon, Turecko. Používá se mnoho různých druhů koření. Mezi základní suroviny egyptské kuchyně patří skopové, jehnečí maso, křepelky, kachny, husy, rýže a zelenina. Samozřejmostí jsou čerstvé ryby.
Pokud budete chtít ochutnat místní speciality, tak vyzkoušejte jídlo Foul (pikantní fazolový guláš), hummus (kaše z cizrny a sezamu), baklawa (sladký závin s medem a ořechy), šíš kebab (rožněné kousky skopového podávané např. s chlebem pita)
All inclusive hotely v Egyptě často servírují stravu evropského typu. Nedoporučuje se stravování v pouličních stáncích. Co se týká vody, tak konzumace vody z kohoutku je nebezpečná. Obsahuje různé bakterie, na které není zažívání Evropanů zvyklé. Požití takové vody znamená u většíny Evropanů střevní obtíže trvající minimálně jeden den. Pitnou vodu pijte pouze balenou a buďte ostražití, zda-li je obal láhve neporušený. Zvláštní pozor dávejte při čištění zubů a používejte raději vodu balenou. Stejně tak se vyhýbejte nápojům s ledem.
Egypt - přibližná cena dovolené: 9 500 Kč |
Přehled zájezdů: DOVOLENÁ.CZ | INVIA.CZ | BOOKING.COM |
Alkohol je islámem zakázaný, ale v turistických restauracích je k dostání. V Egyptě můžete vyzkoušet tmavé pivo Aswanli a Marzen nebo místní víno Zibib (anýzem ochucené víno).
Foto: Arvind / FreeDigitalPhotos.net