Dovolená na Bali

bali-luxusni-dovolenaÚchvatná Indonésie nabízí nevšední exotickou dovolenou na ostrově Bali. Máte chuť odpočívat na pláži pod palmou nebo se vykoupat v čistém moři Indického oceánu? Bali patří mezi ostrovy Indonésie a leží mezi ostrovy Lombok a Jáva, hlavním městem ostrova je Denpasar, rozloha ostrova je necelých 6 tisíc km2. Příroda Bali je exoticky krásná – vidět zde můžete hory, vulkány, malá rýžová pole, úchvatné scenérie.

Průměrná teplota vzduchu se pohybuje kolem 30°C, teplota moře je celoročně úžasných 28°C. Pláže jsou na Bali dvojího druhu, na severu jsou díky sopečné činnosti pláže z tmavého vulkanického písku, na jihu jsou zlatavé nebo bílé.

Nabídka zájezdů do Indonésie

Bali je vyjímečné svým poklidným stylem života, pestrým kulturním životem a velice zručným obyvatelstvem. Na Bali převažuje hinduistické vyznání, místní obyvatelé mají stále co slavit, jsou milí a usměvaví. Tento ostrov je vyhlášený tradiční taneční kulturou.

Mezi základní suroviny balijské kuchyně patří pochopitelně rýže, nudle a zelenina. Z mas se používá kuřecí nebo hovězí. Za ochutnání stojí také džusy z exotického ovoce (např. přídává se papája, avokádo, mango apod.), které perfektně osvěží. Velmi často se jí venku na pláži nebo na ulici.

Potápění patří mezi oblíbené činnosti na Bali. Podmořský život je velmi pestrý a korálové útesy stojí za vidění. Můžete vidět i obří želvy, rejnoky nebo delfíny, mezi oblíbené cíle patří i vraky lodí.

Nejznámější lokality Bali

Sanur – vhodné místo pro ty, kteří dávají přednost klidu a relaxaci. Můžete v klidu odpočívat, vykoupat se nebo se věnovat vodním sportům. Při přílivu můžete surfovat na 4 km dlouhé pláži.

Kuta – velmi rušná pláž s nočním životem. Je zde řada obchodů, hotelů a diskoték.

Nusa Dua – patří mezi nejluxusnější a nejkrásnější balijské resorty. Co zde nechybí jsou špičkové restaurace, golfové hřiště, wellness centra. Místo je vhodné i pro rodiny s dětmi.

Uluwatu – vyhlášená pláž, zejména mezi surfaři. Na pláž je přístup skrze jeskyni, na útesu je řada restaurací a barů. Je možné zde pozorovat překrásný západ slunce, na který se lidé jezdí dívat z širokého okolí.

Čtěte o životě na Bali na těchto stránkách.

Foto: worradmu / FreeDigitalPhotos.net

Aktuální nabídka zájezdů

Dubaj
Holiday Inn Al Barsha

Strava:Snídaně
Lokalita:Dubaj
Bodrum a okolí
Bodrum Bay Resort

Strava:All inclusive
Lokalita:Bodrum a okolí
Midoun
Meridiana Djerba

Strava:All inclusive
Lokalita:Midoun